Oficjalne forum Wolnej Republiki Morvan
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
09:40:30, 09 Wrzesień '10

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
  • Strona Główna Wolnej Republiki Morvan
  • Dziennik Praw - zbiór aktów prawnych
  • Morbhan Aralt - główna agencja prasowa WRM
  • Instytut Historii Morvan - uczelnia wyższa
  • 2036 wiadomości w 177 wątkach, wysłane przez 45 użytkowników
    Najnowszy użytkownik: Mormon
    * Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
    +  Oficjalne forum Wolnej Republiki Morvan
    |-+  Administracja forum
    | |-+  Strona internetowa
    | | |-+  "AdSense zrobiło nas w jajo" - Oświadczenie Lorda Edyla
    « poprzedni następny »
    Strony: [1] Do dołu Drukuj
    Autor Wątek: "AdSense zrobiło nas w jajo" - Oświadczenie Lorda Edyla  (Przeczytany 344 razy)
    Michał O'Rhada
    Obywatele
    Superterrorysta

« : 03:24:52, 28 Grudzień '09 »

Witamy Państwa,

Analiza naszych danych wykazała, że Państwa konto AdSense stanowi poważne ryzyko dla reklamodawców AdWords. Dalsza aktywność Państwa konta w naszej sieci wydawców może doprowadzić do przyszłych strat finansowych naszych reklamodawców, dlatego też podjęliśmy decyzję o jego wyłączeniu.

Krok ten był podyktowany koniecznością ochrony interesów zarówno reklamodawców, jak i wydawców AdSense. Zdajemy sobie sprawę, że może to być dla Państwa źródłem niedogodności, dlatego z góry dziękujemy za zrozumienie i współpracę.

Jeśli mają Państwo jakiekolwiek pytania dotyczące Państwa konta lub podjętych przez nas działań, prosimy nie odpowiadać na tę wiadomość. Więcej informacji można znaleźć na stronie https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=57153.

Z poważaniem, Zespół Google AdSense

Taką wiadomość znalazłem wczoraj na swoim koncie pocztowym. Tłumacząc wprost - Google Inc. postanowiło na święta zabrać nam te wszystkie zarobione przez dwa lata pieniądze - i to w sytuacji, gdy zbliżaliśmy się już (powoli) do magicznej granicy 100$, powyżej której można już wypłacać środki na konto. Krótkie przeglądanie internetu wskazuje, że to nie pierwsza taka sytuacja - Google często postępuje tak z współpracownikami, szczególnie gdy są to osoby fizyczne a nie firmy.

Czy trzeba jeszcze dodatkowo tłumaczyć, że osobiście ani nie klikałem w reklamy (zdarzyło mi się to w ciągu całego czasu korzystania przez nas z reklam kilkukrotnie, przypadkowo lub na faktycznie interesującą mnie reklamę) ani nie dokonywałem żadnych innych czynności zabronionych przez regulamin Google AdSense.

Chyba nie muszę dodawać, że jest to koniec naszej jakiejkolwiek współpracy z Google. Osobiście informuję, że za zgodą Lady Protektor Melanie O'Rhady złożyłem wniosek o rejestrację w systemie AdKontekst, analogicznym systemie reklamowym prowadzonym przez firmę NetSprint (związane m.in. z serwisem wp.pl). O tym reklamodawcy słyszałem pozytywne opinie od Administratora mikronacje.info, który to serwis swego czasu również został w podobny sposób potraktowany przez Google AdSense.

(-) Michał O'Rhada, Earl Nortmarta

Zaiste, wielkiego trzeba zadufania i wielkiego zaślepienia, by posokę lejącą się z szafotu nazywać sprawiedliwością. Vysygota z Corvo
    Michał O'Rhada
    Obywatele
    Superterrorysta

« Odpowiedz #1 : 16:02:33, 28 Grudzień '09 »

Reklamy AdKontekst są już na stronie głównej i w Morbhan Aralt. Trwa implementowanie na forum.

Zaiste, wielkiego trzeba zadufania i wielkiego zaślepienia, by posokę lejącą się z szafotu nazywać sprawiedliwością. Vysygota z Corvo
    Melanie O'Rhada
    Lord Protektor
    Bojownik o wolność

« Odpowiedz #2 : 10:49:52, 06 Styczeń '10 »

Failthe!

Jeszcze jedna informacja ode mnie. Na AdKontekst zarabia się na klikaniu, a na wyświetlaniu już nie (tak było w AdSense). Co ma swoje plusy i minusy - u nas nie jest to jakieś uderzenie mocne, bo w AdSense przychody z wyświetlania wynosiły coś około dolara, a całą resztę "zarobionych" pieniędzy to był efekt klikania w reklamy. Niestety, ale na razie reklam na forum nie ma, co jest dla utrzymania serwera ciosem, bo tutaj bywamy o wiele częściej niż na stronie.
    « Ostatnia zmiana: 10:58:29, 06 Styczeń '10 wysłane przez Michał O'Rhada » Zapisane

(-)
    Melanie O'Rhada
    Lady Protektor WRM
    Earl Shannon
    Michał O'Rhada
    Obywatele
    Superterrorysta

« Odpowiedz #3 : 11:01:13, 06 Styczeń '10 »

Cóż, póki co, mimo kilku różnych prób, jest jakiś problem z tymi reklamami na forum - mówiąc szczerze, nie mam pojęcia czemu (skoro tamte działały). Jeszcze poszukam paru sposobów.

Melanie O'Rhada
    Lord Protektor
    Bojownik o wolność

« Odpowiedz #4 : 11:06:00, 06 Styczeń '10 »

Failthe!

Z AdSensem też były problemy, o ile pamiętam...

(-)
    Melanie O'Rhada
    Lady Protektor WRM
    Earl Shannon
    Melanie O'Rhada
    Lord Protektor
    Bojownik o wolność

« Odpowiedz #5 : 17:57:34, 15 Luty '10 »

Failthe!

Z radosnych informacji: od wczoraj na stronie głównej nie ma żadnych reklam. Po kilkutygodniowym okresie testowym AdKonteksta okazało się, że jest to bezsensowne rozwiązanie. Zyski były tak małe, że podjęłam decyzję o skasowaniu reklam. AdSense był bardziej sensowny - istniał jakieś półtory roku, a zgromadzone na koncie pieniądze wystarczyłyby spokojnie na opłacenie serwera z aktywacją na rok. W przyszłości nie planujemy żadnych reklam, a strona będzie opłacana w miarę możliwości przeze mnie i ludzi dobrej woli Mrugnięcie

(-)
    Melanie O'Rhada
    Lady Protektor WRM
    Earl Shannon
    Strony: [1] Do góry Drukuj 
    « poprzedni następny »
    Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!